نقشه برداری:

اولين گام و مهمترين كار نقشه‌برداري در پروژه سد، ايجاد يك شبكه قوي نقاط بنچ مارك نقشه‌برداري مي باشد. به طوري كه شبكه نقاط فوق علاوه بر داشتن شرايط رياضي يك شبكه مثلث‌بندي، تا انتهاي پروژه در معرض تخريب قرار نگيرند. براي اين منظور ابتدا محل نقاط به اتفاق نقشه‌بردار نظارت تعيين و بتن ريزي مي گردد.

سپس جهت كنترل دقيق و محاسبة مختصات واقعي نقاط نسبت به پليگون‌بندي شامل عمليات قرائت زوايا در چند كوپل بر فواصل افقي و قائم در تمام ايستگاهها و سپس مختصات X و Y و Z شبكه فوق با استفاده از دو بنچ مارك تحويلي دستگاه نظارت محاسبه و كليه عمليات توسط نقشه‌بردار نظارت كنترل و در نتيجه مختصات بدست آمده تاييد و صورت جلسه مي گردد.

پس از ايجاد شبكه مختصات، جهت انجام عمليات خاكبرداري سازه‌ها، اولين كار نقشه‌برداري تعيين حد و حدود و سر ترانشه‌هاي خاكبرداري مي باشد.

براي اين منظور از دوربين توتال كه قابليت‌هاي زيادي دارد استفاده مي گردد. يكي از قابليت‌هاي اين دوربين محاسبه فاصله عمود هر نقطه نسبت به يك محور مشخص و همچنين كيلومتراژ همان نقطه تا ابتداي محور است. اين قابليت دوربين كه به برنامه افست- لاين در دوربين معروف است بيشترين كاربرد را در انجام عمليات نقشه‌برداري سد دارد. به اين ترتيب مختصات ابتدا و انتهاي سرريز در محور را به دوربين داده و سپس مي‌توان با گرفتن ژالن در هر نقطه، فاصله از محور و ارتفاع و كيلومتراژ آن را بوسيله توتال تعيين نمود، با توجه به داشتن اطلاعات نقشه‌اي كه در آن ابعاد سازه‌ها مشخص است مي‌توان سرترانشه را پس از چند بار قرائت ژالن و سعي و خطا تعيين نمود. در ضمن براي كنترل شيب ترانشه‌ها هم از اين روش استفاده مي‌شود.

يكي ديگر از عمليات نقشه‌برداري كه توسط اكيپ نقشه‌بردار انجام مي‌شود، برداشت سطح سنگ غير انفجاري و انفجاري به اتفاق زمين شناس نظارت و پيمانكار است كه براي اين منظور ابتدا نقاط سنگ هوازده و انفجاري توسط زمين شناس‌ها تعيين و به اتفاق نقشه‌بردار نظارت، برداشت مي‌شود كه پس از اتمام عمليات، مختصات نقاط فوق توسط نقشه‌بردار و زمين شناس نظارت تاييد مي‌گردد.